Náušnice - jaké si vybrat podle tvaru obličeje

19. 9. 2018

Správné náušnice podtrhnou přednosti vašeho obličeje a současně pomohou odlákat pozornost od rysů, které vám nelichotí.

Zjistěte s námi jak vybírat náušnice podle tvaru tváře.

Obrázek 1 – Náušnice Engelsrufer v našem e-shopu

 

Jedna dobrá rada na začátek

Drobné decentní puzetkové náušnice sluší každému tvaru obličeje.

Můžou být čistě zlaté či stříbrné nebo zdobené kamínky a perličkami. Vkusu a fantazii se meze nekladou.

 

Oválný obličej

Délka tváře je zhruba jeden a půl násobek její šířky. Dámy s oválným obličejem můžou být šťastné, protože jim sluší náušnice prakticky všech tvarů, délek a velikostí. Dovolit si můžou dlouhé visací náušnice, drobné puzetky, náušnice s klipsou nebo takzvané ear cuff náušnice, které se nasazují na okraj ušního boltce.

Obrázek 2 – oválný obličej
 

Kulatý obličej

Tvář je přibližně stejně dlouhá jako široká. Kulatému obličeji prospěje, když narušíte jeho zaoblenost. Pokud si troufnete, jděte do výrazných hranatých náušnic, které svou práci odvedou báječně. Skvěle vám ale poslouží i jednoduché visací náušnice. Dovolit si můžete dokonce extra dlouhé modely v hollywoodském stylu, které sahají až na ramena. Kulatým náušnicím a velkým kruhům se vyhněte, ty dojem kulatosti ještě posílí.  

Obrázek 3 – kulatý obličej
 

Hranatý obličej

Tvář je skoro stejně dlouhá jako široká s hranatou čelistí. Obličej ve tvaru čtverce potřebuje opticky rozbourat výraznou linii čelisti. V tom vám nejvíc pomůžou kulaté náušnice, hlavně klasické velké kruhy. Vyhýbat se nemusíte ani delším visacím náušnicím. Jen si dejte pozor, aby nekončily na úrovni čelisti. Tím se hranatost vašeho obličeje ještě zvýrazní.  

Obrázek 4 – hranatý obličej
 

Srdcový obličej

Obličej je nejširší u lícních kostí a pak na čele, čelist je velmi úzká. Udělejte přesný opak toho, co u hranatého obličeje, a sáhněte po visacích náušnicích, které končí na úrovni vaší čelisti nebo brady. Pokud se náušnice vespodu rozšiřují tím lépe. Délku od ucha k bradě nebo čelisti si můžete změřit pravítkem, a tak budete vědět, jak dlouhé náušnice si máte pořídit.

Obrázek 5 – srdcový obličej
 

Diamantový obličej

Tvář s velmi úzkou čelistí se zužuje i na čele, nejširší je u lícních kostí. Podobně jako ženy s obličejem ve tvaru srdce byste se i vy měly zaměřit na dlouhé visací náušnice. Upřednostněte takové, které končí na úrovni čelisti, brady nebo klidně i ramen. Jásejte, pokud máte tvář ve tvaru diamantu a milujete obrovské nepřehlédnutelné šperky. Ty totiž vašemu tvaru obličeje sluší nejvíc. 

Obrázek 6 – diamanotvý obličej

 

Podlouhlý obličej

Obličej je výrazně delší než širší. Podlouhlá tvář je prodloužená obdoba oválného obličeje. Také můžete nosit prakticky všechny náušnice. Od dlouhých a zdobených visacích modelů přes kruhy až k něžným puzetkám. Pokud chcete od délky obličeje odpoutat pozornost, dejte přednost výrazným visacím náušnicím vykládaným krystaly, které ale končí těsně pod ušním lalůčkem. Opticky přidají extra objem v té správné části obličeje. 

Obrázek 7 – podlouhlý obličej

 

Už víte jak na to. Koukněte se po náušnicích, které lichotí vašemu tvaru obličeje.

VYBRAT NÁUŠNICE >>>>

Novinky na Váš e-mail

Už nikdy nezmeškáte žádnou slevu nebo akci. Jako první se dozvíte o novém zboží v e-shopu. Pošleme vám jen to, co vás zajímá - zadejte svůj e-mail.

Novinky na Váš e-mail
Už nikdy nezmeškáte žádnou slevu nebo akci. Jako první se dozvíte o novém zboží v e-shopu. Pošleme vám jen to, co vás zajímá - zadejte svůj e-mail.